Grikiai yra glitimo neturintys grūdai, geras ląstelienos šaltinis, turtingas mineralų ir įvairių augalinių junginių, ypač rutino. Virti grikiai turi riešutų skonio ir yra minkštos tekstūros.
Rekomenduojamas naudojimas: galite iš anksto pamirkyti grikius 6 valandas ir po to nuplauti. Kitas variantas yra gerai nuplauti švariu vandeniu ir užvirinti 1½ puodelio vandens nedideliame puode. Įpilkite 1 puodelį grikių, vėl užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki silpnos ugnies, uždenkite ir virkite, kol suminkštės, 10–15 minučių (jei grikiai yra iš anksto išmirkyti, tai užtruks 3-5 minutes). Galite juos naudoti kaip pagrindą pusryčiams, salotoms arba sumaišyti su kai kuriomis daržovėmis ir pupelėmis.
Sudedamosios dalys: grikiai*.
*sertifikuotas ekologiškas ingredientas.
Kilmė: Lenkija
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Ekologiškas produkto sertifikavimas pagal BG-BIO-22